On érem? On som?

On érem? On som? és una xerrada sobre la situació actual del tèxtil a Catalunya que es farà el proper dijous 8 de novembre a les 19.30 h.

En aquesta xerrada, es presentaran tres iniciatives d’economia social en l’àmbit del tèxtil i del món artesà que sobreviuen i miren de mantenir el què va ser un puntal de l’economia en la nostra terra.

TEIXIDORS és una cooperativa dedicada a l’elaboració de teixits artesanals. Per l’elaboració dels teixits es fan servir matèries primes naturals amb tècniques totalment artesanals que són respectuoses amb el medi ambient. La seu de Teixidors està a Terrassa, una ciutat amb una antiga tradició tèxtil. El projecte social va començar a l’any 1983 amb l’objectiu de generar treball i suport per a persones amb dificultats d’aprenentatge.

MAS MARCÈ el formen una família que fa més de sis generacions que són pastors i s’han dedicat a recuperar l’ovella ripollesa -una raça autòctona-, i a elaborar productes artesanals i ecològics derivats de les ovelles. És un projecte destinat a recuperar la llana dels pastors de l’Empordà com un element útil i creatiu, generant una economia localment sostenible i, de pas, donar feina als artesans de la zona per treballar-la. També és un espai d’intercanvi de coneixement amb una finalitat educativa cap una nova consciència.AIXOVAR és el resultat del saber fer del tèxtil local dels darrers 250 anys d’ofici cotoner al llarg de la conca del Llobregat, des del seu naixement fins al mar. Mantenen un saber fer i un tractament de la roba, que es nega a desaparèixer. Cooperen amb teixidors locals, que desenvolupen el producte des de i pel seu àmbit local. A On érem? On som? es parlarà, doncs, sobre què ha passat a Catalunya des de fa trenta anys fins al dia d’avui en el món del tèxtil; quins han estat els factors que han fet que, el què va ser el principal motor econòmic de la indústria catalana, desaparegués tant ràpidament i què en queda o com es treballa avui en dia aquest sector.

L’aforament és limitat, així que si voleu participar ens heu d’enviar un mail a: lagaleria@casasagnier.net

   

Un pensamiento en “On érem? On som?

  1. Pingback: QUINA TELA! TEIXINT VINCLES i SENSIBILITATS | La Galeria

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>