Fil a l’agulla

El tèxtil, ara i aquí.

Des de fa segles que a Catalunya -i en especial, la ciutat de Barcelona- que la indústria tèxtil va tenir una forta presència social i econòmica. Amb el pas dels temps, però, aquestes indústries es van anar substituint per altres tipus d’inversions, i de la manufactura es va passar exclusivament a la comercialització i al consum més massiu.

Per tot això, i perquè ens agrada fer-nos les coses a nosaltres mateixos, des del Centre Cívic Casa Sagnier volem recuperar i posar al dia les tècniques tradicionals tèxtils, així com promoure i donar visibilitat a les noves tendències que hi ha en aquest sector, massa sovint oblidat.

Imagen 6La Galeria: art tèxtil & Do-it-Yourself Creatiu.

I per aquesta raó neix La Galeria: un projecte d’art tèxtil & DIY Creatiu que viatja per diferents camins utilitzant el tèxtil en totes les seves vessants i potencialitats com el suport i mitjà d’expressió més destacats. D’aquesta manera, bona part de la programació de La Galeria gira entorn els tallers especialitzats en l’art tèxtil, les exposicions i les activitats puntuals especialitzades, també, en aquest àmbit. A més a més, La Galeria, a part d’oferir una gamma variada de cursos especialitzats en la costura i el patronatge, també posa a disposició una Aula Oberta de Costura, un servei gratuït i obert a tothom que vulgui venir a practicar la costura. I és que, malgrat passin els anys i els temps canvïin, el projecte de La Galeria vol potenciar la filosofia handmade, el ‘fés-ho tu mateix’. Sí: tornar a recuperar i posar al dia aquelles tècniques tèxtils tradicionals que ja utilitzaven els nostres àvis.

 

Imagen 9

 

Comparteix el Do-it-Yourself Creatiu com una actitud al teu dia a dia!


Video de btvnoticies relatiu a la iniciativa de La Galeria.

Segueix-nos a:

twitter facebook instagram